Veldkamp Staphorst | Over ons

Over ons

Veldkamp Staphorst is een familiebedrijf dat in 1982 in de garage bij het woonhuis in Wapenveld van start ging. 1982 was geen ideaal jaar om een bedrijf te beginnen, maar toch was er al snel bedrijfsruimte nodig. Tot 1989 huurden wij een deel van het oude Abex-pand aan de spoorlijn in Wezep. Nostalgie alom, de toiletten deelden we met de buren en als de trein langskwam dan kon je geen telefoongesprek voeren vanwege het lawaai.

In september 1989 werd er ruimte aan de andere kant van het Abex-pand gekocht, meer ruimte, geen last van de treinen en ondanks dat het een oud pand was (er stond zelfs een boom binnen) werd het keurig verbouwd met kantoren, toiletten en een gezellige kantine. In de zomer van 1990 kwam ook dochter Majanka voor het familiebedrijf werken.

The sky was the limit.” We groeiden uit ons pand en begin jaren 90 werd er een pand in Hattem bijgekocht. Een deel van de werkzaamheden wijdde uit naar de 3de Industrieweg in Hattem. Het bleek geen ideale situatie om twee locaties te hebben, diverse keren per dag werd er op en neer gereden tussen Hattem en Wezep. Er werd dan ook gezocht naar een andere oplossing, een groter pand, maar waar? Toen de gemeente Staphorst lucht kreeg van de zoektocht naar geschikte bedrijfsruimte boden ze ons een helikoptervlucht boven Staphorst aan en in juni 1994 werd bouwgrond gekocht op een prima locatie aan de A28 in het mooie Staphorst. In mei 1996 volgde de opening van het nieuwgebouwde pand aan de Wethouder Klompstraat en konden de werkzaamheden weer onder een (nieuw en groter) dak worden voortgezet.

Veldkamp wordt sinds 2007 gerund door Martha Veldkamp-Stobbink (een van de oprichters van Veldkamp en eigenaar) en dochter Majanka Källgren, beide met heel wat jaren ervaring in de rvs wereld achter zich en voor zich. Samen met een vast team van inventieve en enthousiaste vakmensen wordt er kwaliteit gemaakt en geleverd.